Pizzasaus Superiori: zelf pizza saus maken

  • by

De grote smaakmaker van de pizza is de saus.

 

Wil je zelf pizza saus maken met ingredienten zonder nummers in hun naam? En heb je tijd te veel?

Vooruit dan.

 

Dit heb je nodig voor 500 ml saus (4 pizzas van 30 cm)

  • grote ui
  • 3 tenen knoflook
  • olijfolie
  • 500 ml Heinz Tomato gezeefde tomaten
  • 1 eetlepel suiker
  • oregano

En als geheime ingrediënten:

  • 15 gram (ongeveer 6) zwarte (of groene) olijven
  • 1 glaasje rode wijn

 

Hak de uien, knoflook en de olijven fijn. Kleiner is beter, en pureren mag ook!
Bak dit mengsel in een pan met hete olijfolie. Goed roeren, niet aan laten fikken.
Na 10 minuten zet je het vuur laag, en blus je de gefruite uitjes met de gezeefde tomaten en de rode wijn.

voeg de eetlepel suiker toe ( om de zure tomaten te compenseren) en een eetlepel oregano.
Let op dat je niet eigenwijs zout gaat zitten toevoegen. De pizza zouter maken doe je straks met kaas, spek of ham (of ansjovis, getver!)

Laat het geheel nog een poosje pruttelen. Heb je de tijd? zet het vuur laag en doe er een laurierblaadje bij.

Hoe langer de saus op staat, des te geconcentreerder hij wordt. In principe ben je binnen een half uur klaar.

 

Fruit de ui, knoflook en olijven in olie.

Fruit de ui, knoflook en olijven in olie.

Tomaten en kruiden erbij.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ook al hou je niet van olijven, ik raad je aan om het toch eens zo te proberen.

Ook de alcohol uit de wijn verdampt al bij 80 graden dus no way dat ie de pizzapan overleeft!

Per pizza heb je ongeveer 2 eetlepels nodig, en de rest vries je gewoon in.

 

Beleg de pizza naar smaak, maar doe eerst de kaas.

Als je de kaas als laatste doet, zal deze de rest bedekken. De groente en het vlees zal dan eerder koken dan bakken, en dat is zonde.

eet smakelijk!