Kabeljauw in roomsaus

  • by

Dit recept heb ik recentelijk gemaakt met kabeljauw, maar andere witvis of zelfs zalm kun je prima gebruiken.
Kabeljauw in roomsaus is een heerlijk neutraal gerecht. Als bijgerecht kun je het serveren met rijst of boekweit.

 

Voor 2~3 personen:

  • Kabeljauw, 300gr of andere witvis
  • 1 ui
  • halve rode paprika
  • 1 teentje knoflook
  • Thijm
  • Laurier
  • peper en zout
  • 200 ml (slag)room
  • 200 ml groenteboullion
  • 200 witte wijn

 

Haal de vis uit de koelkast, dan kan deze op temperatuur komen.

Kook wat water om je boullion te maken.

Snij de ui en paprika in zo klein mogelijke blokjes.

Fruit de ui met knoflook en paprika met wat peper.

Blus dit af met de witte wijn en boullion. Laat dat vervolgens met de laurier en snufje thijm een kwartier pruttelen.

Als de alcohol er uit is kun je de room beetje bij beetje toevoegen (of de room voorverwarmen) zodat het niet gaat schiften.

Wrijf de vis in met peper en zout aan beide kanten, en Als als de saus weer pruttelt kun je de vis gaar stoven in de room-wijnsaus (15/ 20 minuten deksel erop, laag pitje). Zout naar smaak toevoegen.

Serveren bij de (tagiatelle (dan wel de saus iets laten indikken) of rijst of aardappelpuree en worteltjes.

Variatietip: bak ook spekreepjes en champignons mee met de ui.

Een beetje limoensap eroverheen knijpen en  eet smakelijk!

 

 

Het plaatje komt volgende keer. Om de een of andere manier moet er meteen gegeten worden en de vis haalt nooit de foto finish šŸ™