Broodje hamburger

  • by

Een heerlijke hamburger valt of staat met je kwaliteit van je vlees,kruiden en je saus.
Vlees haal je bij een echte slager, want van gemalen karton kan je geen burgers maken.
Saus maak je natuurlijk zelf.

Saus
regel een halve ui, een medium zoetzure augurk, Mayonaise, ketchup en franse milde mosterd.
hak de ui en de augurk superfijn totdat je blaren hebt.
doe dan 3 eetlepels mayonaise en een eetlepel ketchup erdoorheen.
een theelepel mosterd, een snuf chilipoeder en een eetlepel augurekennat.
goed mengen. te droog? beetje augurkennat er bij.
te nat? meeer mayo.

Burger
Tja dat is niet zo moeilijk. Maar gebruik je goed vlees dan kun je af met wat peper en zout , bestrooien net voor het bakken.
wil je meer werk van maken dan kun je een gehakte ui, peper, zout door je gehakt mengen.
maak je burgers ongeveer 2 cm groter dan je broodje. Voor een volwassene gebruik je bv. 2 burgers van 125 gram, voor kinderen is 2 van 75 wel genoeg, maar naar eigen inzicht!
niet te dik, want dan duurt het lang, je vlees wordt taai en krom, etc. (burgers van d grill is weer een ander verhaal!)
meanwhile bak je, als je dat lekker vindt, een paar plakken gezouten ontbijtspek.

maximaal één cm dik , kort om en om bakken. Bak wat ui ringen mee.
op het laastst een plak cheddar er op.

Serveren op een italiaanse bol of kaiser, of watever je voor broodje hebt!
gebakken spek, ui, augurk, tomaat, verse spinazie, ananas, mayo/ frietsaus, ketchup of alleen je eigengemaakte saus. Eventueel frietjes er bij en genieten maar!