Aardappelpannekoeken met goulash

  • by

Ik heb vandaag naar een pools recept platzi ziemancanne po wengiersku gemaakt, heerlijk!
Aardappelpannekoeken met goulash is een gerecht wat goed past in de herfst.

Tijd: 1:15 uur, 4 a 5 personen

Voor de goulash heb je nodig:

  • 600 gram hamlappen
  • 1 grote ui
  • 1 paprika
  • 2 tomaten
  • 3 tenen knoflook
  • doosje champignons
  • 1 grote spaanse peper
  • blikje tomatenpuree
  • peper en zout
  • eetlepel paprikapoeder
  • laurier 4 blaadjes
  • maizena

Snij de ui en paprika en knoflook in stukjes, en de hamlappen in blokjes. Dit gaat het fijnst met een goed scherp mes! Braad het vlees in een klontje boter. Als de het vlees bruin gebakken is, haal je alles uit de pan. Bak nu de ui, knoflook en de peper. Snij en bak de champignons en de peper in de pan. en gooi de ui, hamlappen en paprika erbij. Doe er een plons water in en een boullion blokje , en een klein blikje tomatenpuree.  je kan er nog 2 tomaten hakken en er door doen, maar misschien moet je ze dan even ontvellen. peper en zout er bij. laurier en parikapoeder. Laat alles een half uurtje pruttelen (kun je mooi de aardappel pannekoeken maken). Een kwartier voor het opdienen doe je het vlees erbij.

Variatietip: snij eens een courgette of prei mee!

Voor de aardappelpannekoeken heb je nodig:

  • 1 kg aardappels
  • 2 uien
  • 2 eieren
  • 4 eetlepels bloem
  • 2 teentjes knoflook (optioneel)
  • peper en zout
  • keukenmachine!

Schil en was de aardappels, en rasp ze op de fijnste stand in de keukenmachine. Ui en knoflook erachteraan. theelepel zout en peter naar smaak erbij, eieren erbij en goed roeren tot je een dikke substantie hebt. niet te dik maken met het meel! het moet niet aan je lepel blijven plakken, maar ook niet meteen eraf lopen. Nu ben je al klaar ! Als je gaat bakken doe dan een beetje olie en boter in de pan, en doe met een pollepel een schepo van de aardappel rasp en sreid het uit tot ongeveer 1 cm. maak de pannekoeken niet te dik, anders moet je lang wachten tot ze door en door gaar zijn.

Garneren doe je met zure room besprenkeld met peterselie.

Smakelijk!